Tips och råd då du ska köpa dig en ny taklampa

lampa


Är det så att du funderar på att köpa dig en ny taklampa? Då kan det vara bra att få lite tips och råd kring ditt köp. Ett bra första tips vi delar med oss av, det är att kolla in utbudet av taklampor hos
lamp 24. Sedan är det bra att fundera över saker som var du ska ha din taklampa, vad för funktion du vill ha utav den samt hur stor den ska vara. 

Var ska din taklampa sitta/hänga?

Det är rätt så bra att först veta vilket rum det är som ska ha en ny taklampa. Det kan nämligen spela roll om det är en taklampa till köket, till badrummet, till sovrummet, till vardagsrummet eller till barnens rum. 

Vad lampan ska ha för funktion är även det bra att veta. Om den ska vara för att du vill kunna se vad du gör, eller om den ska vara till för att ge ett stämningsfullt ljus. Fundera även på om den ska vara dimbar eller inte. 

Olika varianter av belysning

Det är idag vanligt att man delar in belysning i allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning. Många gånger är det så att man bör ha en mix av alla tre, i alla rum. Kollar man på det som heter allmänbelysningen, så innebär det oftast en lampa med ett bra sken, som sprids jämnt i hela rummet. Ofta är det just en taklampa man använder till det. Sedan har du då även funktionsbelysning, eller arbetsbelysning som det även kallas. Den lampan är för att du ska kunna se bra då du arbetar, förbereder mat med mera. Stämningsbelysning, det är lampor som är till för att skapa en stämning. 

Vilka typer av taklampor finns det?

Idag finns det grymt många varianter av taklampor. Bland annat finns pendel, plafond, kristallkronna och spotlights att hitta som taklampor.

Pendellampa är en ganska vanlig modell av taklampa. Oftast passar den bra att ha ovanför ett matbord eller ett soffbord. En pendel går att reglera längden på.

Plafond är en annan variant av taklampa. Den är monterad upp mot taket och tar inte särskilt stor plats. Denna typ av taklampa passar ofta bra i alla dina olika rum. 

En kristallkrona är inte fel, oavsett var du ska hänga den. Idag finns de ju i en massa varianter och storlekar. Varför inte ha en i badrummet?

Spotlights är en lampa som har kommit att bli mycket populär under de senaste åren. Dessa finns som taklampor, på skena eller separata. En stor fördel med denna typ av lampa är att den är flexibel och justerbar. Du kan ha den i vardagsrummet om du vill, så väl som det är en lampa som även passar bra i både kök och badrum. Sedan är det även snyggt att ha sådana, vinklade i trappor för att lysa upp stegen.

Du som vill köpa en ny taklampa, du kan som sagt kolla in lamp 24 för att se deras stora utbud av denna typ av lampa.